gerendas küldte be 2020. 04. 01., sze – 09:48 időpontban

Ide írjad ha a játékban hasznos ötleted - tipped van.

gerendas

2020. 04. 01., sze – 09:49

Mit érdemes?

 • Harcos nevelőket ( ha van sokkal korábbi korból származó, ezt nem érdemes fejleszteni - bontsd le és barkácsolj az adott szintnek megfelelőt)
  • Valorián dicsőség
  • Ork stratégák edzőpálya
 • Kisállateledel ( ha van macid vagy más etethető jószágod pl. főnix)
  barna medve etetése növeli a kiképzett csapatok méretét
 • Királyi Restauráció
 • Harcosokat segítő épületek
  • Pompás mágikus szorzó
  • Felvilágosult Könnyűtávolság

Persze bármit amire szükséged van :)

gerendas

2020. 04. 01., sze – 09:51

Hogyan szerezzünk kultúrát, ha épületünk nincsen?

- Az adott kor (vagy korábbi) útjainak megépítésével jelentős kultúrát kapunk a városba

- Magasabb fejlettségi szinten se felejtsük el a kezdeteket, amikor egy díszes oszlop megépítésével kaptunk kultúrát. És mindössze 1 kockát foglal.

gerendas

2020. 04. 01., sze – 09:51

Általános út spórolás:

 • legnagyobb épületek / szettek a sarokban;
 • kult és kult+lakos épületekhez nem kell út, a város szélén a legjobb;
 • ha az épület a rövidebb oldalánál érintkezik úttal;
 • utat felesleges kivinni a város széléig és felesleges zárt köröket alkotni belőle.
   

Kalandváros:

 • Annak függvényében hogy mennyi Pénzeső van a raktában a házak nagy részét el lehet tenni a város szélére út nélkül. lakost úgy is ad pénzt nem.
 • A kultúra lehet NEGATÍV. 1es termelők építéséhez nem kell kultúra csak lakos: a visszaépíthető kultokat nagyon érdemes lebontani; a régi eventes épületeket szintén, amik már nem érik meg.
 • Felderítést pörgessétek hogy legyen új terület - ha nem győzitek tárgyalni őket tegyetek ki 0 csillagos ajánlatokat a piacra együtt megoldjuk.
 • Ha van teleport itt jól jön pár nagy épületet raktárba tenni.
 • Fűzeket, régi egységtermelőket és 1 es szintű vendég épületeket érdemes lebontani.
 • Ideiglenes nyereményépületek nagyrésze bontható; mindenki maga tudja melyiket a legfontosabb neki megtartani.

gerendas

2020. 04. 01., sze – 09:54

A kilencedik kortól manát kell termelni.

Az első lépés amit feldob a szomorúfűz. Ne essetek abba a hibába, hogy egyből sokat építetek, mert nem kell.
Ahogy nő az igény úgy kell bővíteni a termelőket.
A fűz aránylag rosszul termel 7,5 mana/kocka/óra. Viszont ad sok kultúrát.
A kövi ami jó az erdei elfek lakhelye 5.75 mana/kocka/óra. Ez ad egy rakat munkást.
A legjobb a boszi piac az 16.5 mana/kocka/óra. Ez viszont 6 órát termel, ezért éjjel nem dolgozik.
Viszont akinek van olyan eseményépülete ami termel hármas szintű árukat ,és a szinthez képest jól adja, azt nem szabad eladni még akkor sem ha később elavult.
A legjobb mannatermelők:

 1. holdkőtár részei
 2. manakunyhó
 3. fesztiválkereskedő /ez barkácsolható/
 4. elbűvölő herceg kocsija .
 5. troll kocsi

ezek mind 20 mana/kocka/óra fölött termelnek.

AttisTHe HUn - megjegyzése:

Ami fent van igaz és segít, ne keresd a mana termelést addig amíg nem fejleszted fel arra a szintre.

gerendas

2020. 04. 01., sze – 09:57

Annyi kisebb egységet (pl. mananövényt) lehet a Holdkőtárhoz csatlakoztatni, amennyit csak akarsz. Az a lényeg, hogy akkor ad több (kapcsolt termelést), ha a mananövényt és a gumifát felváltva kapcsolod, ha lehet sakktábla szerűen elrendezve.

A Holdkőtár bármely egységének elég egyetlen ponton érintkeznie az úttal,  így majdnem, mint az utat nem igénylő kultúrépületeket, egészen hátra lehet rakni a teljes komplekszumot a város szélére. Elé lehet más, utat igénylő épületeket elhelyezni.

És mint a korábbi  bejegyzés is hivatkozik erre: Ha a mananövényt felfejleszted a kornak megfelelően, akkor az is manát ad. És nem mindegy, hogy egy 1 kockányi területen lévő épületet kell csak szintre húzni a restaurációval....

gerendas

2020. 10. 31., szo – 18:02

Amit írok annak csak limitált igazsága van mert helyzettől függően változhat hogy mi korlátozza a fejlődésünket. De későbbi korokban a vendégáruk mellett sokszor a bomló áruk is meghatározzák hogy tudunk haladni a kutatással vagy épp a toronnyal. Így az lenne a tippem álljunk ellen annak az irritációnak amit a "lyukas zseb" okoz, azaz hogy azt mondjuk "nem termelek túl sokat, nehogy nagy legyen a veszteségem, úgy is csak lebomlik". Minél nagyobb a veszteséged annál jobb*, mert annál több is marad! Csak a végeredmény számít hogy több árud lesz, a "veszteség" érzése csak bezavar minket, biztos van rá valami jó kis evolúciós magyarázat :). Minél több területet kell bomló áruk termelésére fordítani hogy legyen mivel gazdálkodnod, de ez csak addig igaz amíg ez nem megy a vendégáruk rovására, hiszen az egész a városod kiegyensúlyozásáról szól. Kaland vagy egy korszak befejezése után ha sok hely maradt érdemes lehet többlet manát termelni rajta pár napig- hétig, amíg nem kell a hely az újabb vendégépületeknek.

*minimalizálás után persze, azaz bomlás előtt érdemes elkölteni és utána begyűjteni amikor lehetséges. De nem mindig van mozgástér és nem is feltétlen lesz szükséges kínlódni hogy erre is odafigyeljünk ha merünk bőségesen termelni!

gerendas

2020. 10. 31., szo – 18:02

Az elejével egyetértek, nem tudunk mit kezdeni vele, bele kell törődni a bomlásba. A másik felét viszont teljesen máshogy gondolom. A napi termelést be kell állítani a napi szükség+15%-ra. Kb 2-3 naponként telik meg tp-vel a techfa kutatás. Annyi idő alatt kell meglenni a manának is. Előre nem kell termelni.

gerendas

2020. 10. 31., szo – 18:08

"Kb 2-3 naponként telik meg tp-vel a techfa kutatás"

Igazad van ez egy általánosabban érvényes tanács, szóval ha be tudod lőni a szükségletet az teljesen jó, jóval a szükséglet felé menni bármivel pocséklás. Nekem a tempóm miatt nem sikerül, egy idekapcsolódó tanács amit szoktam szajkózni:
A sárkány apátság a legjobb csoda a játékban ha az ember tud felhalmozni pár-száz bűbájt és aktívan szedi befele a bajnokikból. Sok manás épületet megspórol, ami sok hely, akkor és annyi manád ad amennyi kell így nincs bomlás veszteség sem.

Még egy érv az előtermelés mellett, hogy a mana sajnos elég egyenetlenül kell. mennyit fog kérni a torony? mikor kerül sor a főépület fejlesztésére (-500K mana 2szint, később 1 szint is több), mikor jön a bajnokiból és/vagy eventből 200tp ami 3 kutatást teletesz? ezek akár egyszerre is bekövetkezhetnek. De azért kezdtem úgy hogy igazad van mert te is tapasztalatból beszélsz, belőni a szükségletet az mindig egy jó cél és ha úgy látod megy akkor megy. Csak nekem van egy ilyen ami a csövön kifér mentalitásom szerintem többen aláírják :D

gerendas

2020. 10. 31., szo – 18:09

hali

Egy rövid helyzetjelentés a 15. korból :). Jó, oké, hosszú, csapongós. :D

Nagyon az elején járok sok mindennel kapcsolatban tévedhetek de megtapasztaltam néhány dolgot amít inkább leírok amíg friss.

Végső soron annyi minden az egyedi játéktempótól függ de hátha hasznos:

Egyik dolog amire felhívnám a figyelmet hogy 400 tartományhoz közeledve 2-3 naposak a felderítések. Minden korhoz kell egy minimum tartományszám érdemes rendszeresen felderíteni és előre dolgozni vele mert a +40 tartomány ami a következő korhoz kell gyorsító nélkül 3-4 hónap is lehet akár.

13./14. korban a manán kisebb a hangsúly de azért kell egy stabil termelés. 14.ben sok manát elpocsékoltam mert anyi drónt gyárottam amenyi a csövön kifér de a portálban 2 hétig is elég lett volna gyártani őket 4 helyett. A főépület fejlesztések hirtelen tetemes mennyiségű mana mellett isteni magot és orkot is kérnek. Isteni magból a 3óránkénti begyüjtést + 5 fesztiválkereskedőt kb elégnek találtam ezekben a korokban, de most úgy néz ki 15. korra nem ártott volna kb 10 fesztiválkereskedőnyi extra mag. Lassabb tempóhoz persze 2-4el kevesebb is elég lehet. Általában manába és magba kerülnek a vendégáruk és magba az érző áruk. 1+1+2 érző árus termelőm van. Míg a T1et néhány nap alatt fel lehet húzni 12. kor elején addig a T3at két héttel a 14. kor előtt el kell kezdeni hogy mire kell lehessen vele termelni. Sima árutermelőket nem kell kímélni az érzőnek legyen hely és lakos. 2+2+2 vagy 1+1+3 gördülékeyebb lett volna de nem győztem volna maggal úgy hogy mag is maradjon a többi dologra amire kell. Ha újracsinálnám akkor jobban fókuszálnék a magtermelésre ezekben a korokban a mana rovására.

15. kor elején rengeteg ork kell, szerencsém hogy időben (kb 12. korban) leraktam a 4. fegyvetárat és szünet nélkül mennek a 12órás termelések. 100k+100k ork legyen raktáron 14. kor főépre és 15. kor elejére különben durva elakadás lesz belőle.

Orkoból már napi 8k megy el de lehet is enyit termelni 4 maxos fegyvertárral. (8db 2es akadémia(vendégépület) minél hamarabb kell de enyi fér, így 11-13 nap alatt meg lehet termelni azt az árut ami a 3 kövi kutatáshoz kell. Ezeket portáltöltőzni nem lehet sajnos úgyhogy addig ácsorgás van, a bajnoki miatt 1nap alatt teletettem azt a 3 kutatást. Ahogy 14. korban (a drónoknál) manából úgy 15.ben orkból is csak ideiglenesen kb 2hétig kell extrém menyiség.

15. korban a portál érző árukba kerül és a kutatása is, valahogy törekedni kell a felhalmozásra belőlük mert ha nincs rövid időn belül lenn a 2es portál akkor még 2-3 hétnél is hoszabb időre állni fog a kutatás ennél a 3nál (gyár+műterem+mezőgazdaság). Gyorsítóval sokminden megoldható de csak ha megvan a felhalmozott mana mag és ork termelés és nem kell az embernek az öszes gyorsítóját felderítésre költeni mint nekem. Szóval az a tanulság hogy legyen mindenből sok :D De mivel most a nyári kalandra készülünk mégis azt javasolnám inkább maradjon a raktárban pár eventes napi nyeremény hogy a nagy kaland előtt többmindent le tudjunk bontani anélkül hogy aztán elkadanánk a mag/mana termeléssel- legyen mit visszatenni a helyükre. (szerk: arrendyles csapatnak írtam )

Egy dolog amit rosszul csináltam (14.15.), az érző árus kutatásokat alig győzöm - emiatt nem fejlesztettem még maxra a termelőiket amik szintén tetemes menyiségű érző áruba kerülnek - de annál inkább erre kellett volna fókuszálnom, ugyanúgy ahogy a portálok felhúzása is mindig prioritás a kutatásokhoz képest ha ugyanabba kerülnek.

Huh. regény vége o/

Sziasztok!

Egy észrevételt osztanék meg ami remélem segítségetekre lesz a 15. korban! A kor legnagyobb kihívása az S3 szükséglet főleg kutatásokhoz sok millió 3as érzőre van szükség, jelentősen hosszabb mint a korábbi korok. Számos érző manu kell tehát, de nem lehet mindent győzni maggal. Mivel a piac globális és nagy, lazán lehet 1 féle áruból mindent beszerezni. Érdemes ajánlatokat tenni idő előtt ahelyett hogy csak bevásárolnánk az kinn lévőkből, jobban számít mint sima árunál. 1db S3as áru előálítása hasonló mag igényű mint 1db S2 vagy S1 é (talán 10-20%al drágább árutól és szinttől függ) , de az értéke a szintektől megszokott 1,5x 2,25x -szöröse annak. Én ezért úgy csináltam a kort hogy kizárólag S3 manukat építettem (0-0-5) . Tetemes T3at visz de meg lehet oldani (5 maxos manu 3órás termelésekkel napi -100k T3 ). A teljes érték amit adott magból előállítasz jelentősen nagyobb lesz ezáltal rövidül a kor ami egy ilyen hosszúságú kornál nem mindegy. Bizmutosoknak is javaslom a főleg T3at, még 10%os felárral kereskedve és platina termelés helyett is, legalább is ha szűkös a mag.